Rapport fra PSP 2019

PSPs møte i Haslev, Danmark, 7. – 11. august 2019

Pro Scandiae Populis (PSP), hadde i år sitt årlige møte for prestestudenter og ordenskandidater i Haslev i Danmark. Dette var første gang at et PSP med Danmark som vertsnasjon ble holdt utenfor København.
Vi hadde i år 15 deltagere fra Norge, Sverige, Finland, Danmark og til og med én prestestudent fra Island!

I august 2018 under PSPs samling i Trondheim bel Viktor Torres Airava fra Helsinki Stift valgt som ny leder for PSP i fjor, mens Gustav Ahlman fra Sverige ble valgt til nestleder, og de gjennomførte sine nye verv med stor iver og dyktighet. Vi hadde 3 produktive dager i Haslev med foredrag, PSPs årsmøte og hyggelig samvær. På programmet var også en dagstur til Odense og søndagsmesse i St. Ansgar Domkirke i København.
Temaet for årets møte var «Sjelesorg i krise» og vår foredragsholder var Opus Dei-presten fr. Richard Hayward fra Malmø. I hans veldig interessante foredrag delte han med oss sine erfaringer og ga oss veldig dyp innsikt i hva prestens rolle er i disse sammenhengene og dette ga oss god lærdom i hvordan vi kan best hjelpe folk. Trym Hellevig, seminarist fra Oslo Katolske Bispedømme, ble også under PSPs samling valgt til nestleder.

PSP er neste år av Ansgarwerk invitert til Osnabruck i Tyskland. Vi håper at så mange som mulig av prestestudentene og ordenskandidatene
kan slæ følge med oss dit. Vi sees i 2020!