Rapport fra PSP 2018

På vejen til hellighed – PSP møde i Trondheim, 2018

Pro Scandiae Populis (PSP), som betyder ”for det skandinaviske folk”, arrangerer hvert år et møde for katolske præstestuderende og ordenskandidater fra de nordiske lande. I år blev mødet afholdt for første gang i Trondheim i Norge, fra d. 8. til d. 12. august 2018. Der kom 16 deltagere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Ordføreren og viceordføreren var henholdsvis pastor Sigurd Sverre Stangeland og pastor Josef Ottersen, som begge er nyviede præster. De er begge i deres livshistorier forbundet med byen Trondheim, fordi både Sigurd og Josef fandt deres præstekald, da de boede der.

Emnet for årets møde var ”unge voksne og hellighed”. Vi overvejede, både internt og sammen med dem vi mødtes med under vores rundrejse, hvordan vi kan opmuntre unge voksne til at leve et helligt liv. Efter vores møde med søstrene på Tautra Mariakloster, og også med brødrene i Munkeby, stod det klart for os, at det første og vigtigste trin på vejen til hellighed er at rette blikket mod Den hellige. Vi oplevede også at det, som hjælper i at leve et helligt liv med fokus på Kristus, kan være stilhed og enkelhed.

På en PSP møde er der plads til bøn og fordybelse, men også til socialt samvær. I løbet af de fire dage som vi tilbragte sammen kunne vi lære hinanden bedre ar kende og glædes ved at opleve, at vi ikke er alene, men at der findes flere der har valgt at give deres liv til Gud. PSP giver en helt enestående mulighed, for bekendtskabet mellem fremtidige præster, munke og nonner i Norden at udvikle sig. Derfor ser vi allerede frem til august næste år, når vi igen skal mødes, denne gang i Danmark.

Premo Gwadera SJ, Danmark